Číslo 49

(březen 2018)

Vážený a milý Promačtenáři,

načínáme další pročasový ročník, v pořadí již třináctý, a s ním další číslo, 49, na prsou i na zádech, řečeno sportovní rétorikou. První číslo ProČasu v roce je vždy spojeno s jarem a blížícími se Velikonocemi, a to je opět správný čas vysmejčit doma po zimě, vyvětrat ve spižírnách a udělat si pořádek v tom, co jsme ještě nestihli za loňský rok, třeba naše daňová přiznání :-).

Svůj pohled na stav začátku našeho politického roku vyjádřil bez zbytečných servítek kolega hned v Úvodníku, aby pak zbytek čísla již mohl být veselejší a informativně bohatší. Tady si pak v již dlouhodobě zavedených a oblíbených rubrikách najdete své – nejvíce se opět v našem – vašem bulletinu nasytíte a napojíte. Technické informace zastoupí zejména nezávislý pohled na události kolem trojské lávky a také vás krátce poinformujeme, co nového se vyklubalo v softwarových dílnách našeho IT oddělení.

Redakce ProČasu Vám přeje, aby nadcházející svátky jara měly přívlastek příjemných a pohodových odpočinkových dnů a vy jste mohli užívat volných a slunných dnů, nejlépe ve společnosti svých nejbližších.

Úvodník v audio podobě na odkaze zde.

 
 
 
Obsah
 
01   Jaro se prozatím nenápadně klube, leden a únor nás tentokrát nenechaly vydechnout, že by nás konečně čekaly nějaké radovánky…?!
 
02   Promat pozitivně
 
03   Blíží se svátek gastronomie
 
04   Doporučujeme
 
05   Výškové budovy na Pankráci
 
06   Lávka přes řeku Sázavu ve Hvězdonicích
 
07   Skončil IX. ročník Grand Restaurant Festivalu
 
08   Skořicový věnec
 
09   Káva Passalacqua
 
10   Zimní příprava 2018 Flying Dutchman CZE 11
 
11   Restaurant James Dean
 
12   SAP již zavítal i do českého Promatu
 
13   Novinky
 
14   Z Promatího kalendáře
 
 

Jaro se prozatím nenápadně klube, leden a únor nás tentokrát nenechaly vydechnout, že by nás konečně čekaly nějaké radovánky…?!

Letošní nástup roku byl na můj vkus poněkud raketový. Přiznám se hned úvodem, že patřím ke generaci sametové revoluce a nestál jsem tehdy na Národní třídě na straně, kde se „poslouchaly rozkazy a dodržovaly zákony, legalizující mlácení lidí“. Proto jsem v půlce ledna mírně řečeno otevřel ústa a stále je jaksi nemohu údivem zavřít. Něco mi říká, že tento rok asi klidný nebude. Nebudu se raději pouštět do vyjadřování názorů, které by někdo následně zařadil do pražské „lumpenkavárny“, onálepkoval jako elitářské a následně odhodil. Jenom jsem překvapen, jak se v našem prostoru opět začalo dařit masivní ideologické propagandě. Když jsem tedy konstatoval, že letos klid asi nebude, mínil jsem tím, že se budeme muset pravděpodobně připravit na intenzivní „mediální masáže“. Je opravdu pozoruhodné, co se nám v této oblasti klube za „přírodní talenty“. Kde se vzal, tu se vzal, pitoreskně gestikulující mediální samouk, který zcela bez obalu útočí na vše nepohodlné a předem patřičně „onálepkované“, co se hýbe v okolí našeho Hradu. Opět nám ožívá myšlenka vnitřního nepřítele, který „proradně útočí“ na „hradní dobrodince a lidumily“ z veřejných médií. Obrázek vskutku neradostný až obskurní, kdyby na konci nešlo o to hlavní: naši svobodu a demokracii, resp. jejich zachování. Každý „lidový prezident“ nebo diktátor se totiž „lidu“ zeptá na jeho názor jenom jednou. Jakmile je zvolen, už se nikdy a nikoho nezeptá a pokračuje ve své vládě, dokud může. Nezbývá tedy než věřit, že snad po letech svobody opět nevpochodujeme do totality, kde se žije „jednodušeji a hlavně jistěji“, což je nakonec vidět na zemích, kde „zvítězil a stále pevně vládne lid“: jako např. Kuba, Severní Korea nebo Venezuela. Dovolím si v tomto směru pro odlehčení odcitovat jeden trefný vtip z legendárního rádia Jerevan: „Víte, jaký je rozdíl mezi demokracií a lidovou demokracií?“. Odpověď: Je to asi takový rozdíl, jako mezi křeslem a elektrickým křeslem!“. Ale dost analýz z legendární „pražské kavárny“, obraťme list a zahleďme se do jarního slunce. Třeba nám silnější paprsky osvětlí dosud netušené obzory a uvidíme věci jasněji, než za temných únorových dní. Firma Promat vám přeje nejenom brzký příchod jara, ale především hodně zdraví a štěstí, které nezapomenete u našich hezčích protějšků o Velikonocích stimulovat umírněným kontaktem s čerstvým jarním proutím. Poděkování za výbornou spolupráci v předchozím období samozřejmě s díky připojujeme.

P. S. Samozřejmě i my jsme se těsně před uzávěrkou dozvěděli, že se hledá jeden z hradních poradců a probíhá intenzivní globální detektivní pátrání. Ale pozor, o tom raději nepsat, mohla by našemu médiu přiletět patřičná nálepka. My ale chceme především odlehčit a pobavit, takže pojďme raději k dalším příspěvkům.!


nahoru

za Promat-tým M. Přibyl
 
 

ProFór, dnes s podtitulkem: „České nebe přestalo klábosit“:

…nedá pokoj a nedá pokoj, dokud ty blanické rytíře neprobudí!

Neměl by na ten hrad jít konečně někdo normální (morální), kdo opět netřesoucí se rukou pozdvihne prezidentskou standartu a bude ctít právo, spravedlnost a úctu k ústavě?


nahoru

 
 

Promat pozitivně

Co mi v poslední době udělalo radost… Budu sobecký, dovolená. Děti měly jarní prázdniny, tak jsme vyrazili na týden za teplem. Už v autobuse cestou z letadla jsem se snažil zapamatovat si tváře, které budou bydlet s námi v hotelu. Pozdravili jsme se každý den u snídaně a večeře, to bylo vše. S rodinou jsme prožili týden u vody, na výletech po krásách cizokrajné země a s nikým se nebavili. Dokonce i dění olympijských her a v ČR nám zůstalo skryto, snad kromě starostí, nastartujeme-li po týdnu auto v těch mrazech, co tu panovaly. Nakonec jsme se s těmi lidmi z hotelu, kterým jsme se vyhýbali (a oni nám), setkali v dlouhé frontě na letišti. Slovo dalo slovo, nakonec mě skoro 5 hodin čekání na letadlo potěšilo, že Slovan všude bratry má. V příjemném dialogu o každém a o všem jsme nastoupili do letadla. V Praze jsme si řekli na shledanou s dobrým pocitem, že dobří lidé ještě žijí a nemusí být spolu nezbytně každý den. Ale ten POCIT, mi skutečně radost udělal.


nahoru

za Promat-tým E. Janek
 
 

Blíží se svátek gastronomie

XII. ročník Prague Food Festivalu, který patří mezi nejvěhlasnější kulinární akce v naší zemi, se letos uskuteční poslední víkend v květnu (25. - 27. 5. 2018) v areálu Národní kulturní památky Vyšehrad. Návštěvníci mohou ochutnat za festivalové ceny skvělé lokální i exotické pokrmy od věhlasných šéfkuchařů, cukrářů, zmrzlinářů a nápoje domácí i cizokrajné.


nahoru

za Promat-tým L. Zajíc
 
 

Doporučujeme

RIESLING GRAUSCHIEFER – PHILIPPS ECKSTEIN – MOSEL Ryzlink Rýnský, zkratka RR, bílé jakostní víno, suché, ročník 2016

Barva: zlatavá se zelenými odlesky.

Vůně: citrusová, s tóny letního jablka, později s jemným aroma ovocných květů nebo fi alek.

Chuť: svěží, minerální, s výrazným příspěvkem limetky a citrusů a typickou jemnou kyselinkou, v dochuti ovocná.

Stolování: Tato skvělá odrůda je dnes standardem coby doprovod k rybám (zejména mořským), přičemž lze doporučit především k jejich kořenitějším úpravám. Hodí se např. k rozmanitým rybím těstovinám nebo úpravám „Thai“. Nezklame ani jako doprovod ke krevetám, servírovaným ve sladkokyselých omáčkách, případně k drůbeži se zeleninou.

Osobní dojem: Kdo čeká „jednoznačnou“ a „německy stálou“ odrůdovou chuť vína bude nejspíše trochu překvapen. Víno je překvapivě vrstevnaté a „živé“. Zatímco první doušky vyzní spíše ve prospěch typické limetky, po chvíli se chuť poněkud zakulacuje a přechází do velmi svěžího letního jablka. Ani to však není konec. Ti trpěliví, kteří volí menší doušky, a vydrží je chvíli převalovat v ústech, mohou zažít odměnu v podobě závěrečné nanejvýš harmonické dochuti, která velmi příjemně snoubí květové (např. lipové) a ovocné tóny (máslová hruška).

Důležité upozornění ke konzumaci: Jak již bylo řečeno, víno je krásně vrstevnaté. Celý cyklus však netrvá příliš dlouho, a kdo nechá víno stát „opodál“, popisované proměny charakteru a buketu pravděpodobně promešká. Víno s námi krátce „zalaškuje“, ukáže, co všechno umí a po chvilce se poslušně vrátí do příslušné encyklopedické kolonky jako pověstný džin do láhve.


nahoru

za Promat-degustační-tým M. Přibyl
 
 

Výškové budovy na Pankráci

V loňském roce vyrostlo na Pankráci několik nových budov. Mezi ně patří obytný komplex V-Tower a administrativní budova Main Point Pankrác. Oba objekty představují nejmodernější architektonické a technické inovace. Není proto náhodou, že aspirují na certifi kaci LEED Platinum. Když jsem zmínil nejmodernější technologie, v rezidenci V-Tower byly instalovány i speciální kovové podhledy Promat® s požární odolností. Tyto podhledy požárně oddělují technologické instalace od přilehlých prostorů. V budově Main Point Pankrác byly zhotoveny z desek PROMAXON® a PROMATECT® instalační šachty a šachtové stěny. Součástí budovy jsou i revizní dvířka Promat®, přes která je aplikována jako finální vrstva speciální stěrka. Oba objekty se budou otvírat v roce 2018, tak ať Všem dobře slouží.


nahoru

za Promat-tým P. Vild
 
 

Lávka přes řeku Sázavu ve Hvězdonicích

Dne 2. prosince 2017 se okolo 13 hodiny zřítila do Vltavy lávka pro pěší v Troji. Z hlediska mostní kvalifikace konstrukce lávky se jedná o předpjatý betonový pás. U tohoto typu mostu je jediným nosným prvkem systém předpínaných kabelů. Na jejich stavu a systému jejich ochrany závisí životnost této jednoduché a elegantní mostní konstrukce. Kabely jsou zakotveny do opěr, které jsou buď velmi masivní nebo subtilnější, kotvené, aby udržely velkou vodorovnou sílu, kterou jsou předpínací kabely napnuty.

Tento typ lávek se poprvé objevil ve Švýcarsku, kde bylo realizováno několik staveb, které zde slouží dodnes. V Československu byla tato konstrukce použita poprvé ve Hvězdonicích přes řeku Sázavu. Postavili ji pracovníci SSaŽ, závodu 2 – mosty, pro místní občany, po dokončení dálničního mostu tamtéž. Lávka byla slavnostně otevřena v listopadu 1977 a slouží dodnes. Na rozdíl od lávky v Troji byla postavena z monolitického betonu, právě kvůli bezpečné ochraně předpínacích lan. Také zde byl na rozdíl od Trojské lávky navržen systém odvalování předpjatého pásu v místě kyvné stojky – pilíře a konzol opěr, což funguje v podstatě jako jakési ložisko umožňující posun předpjatého pásu. K tomu dochází při změně teploty. V letních měsících se pás prodlužuje a zvětšuje se jeho průhyb, naopak v zimě se pás napíná a jeho průhyb se zmenšuje.

V současné době probíhá policejní vyšetřování a ještě nemohlo být vydáno oficiální stanovisko k této nehodě. Přesto už dnes je známo, že příčinou zřícení předpjatého pásu v Troji je korose předpínací výztuže. Jak k ní došlo, řeší odborníci a kriminalisté, na základě zkoumání zřícených částí pásu.

Po nehodě došlo k okamžité reakci ze stran správců mostních konstrukcí na tuto událost, byla preventivně uzavřena celá řada mostů a lávek a je podrobena důkladným prohlídkám. Je to sice chvályhodné, že se zvýšila pozornost ke stavu mostních staveb, ale bylo by dobré dát příležitost odborníkům na mostní konstrukce, aby oni rozhodli o rozsahu diagnostických průzkumů a nezbytnosti navržených uzávěr. Protože mostní konstrukce jsou budovány velmi rozdílně z hlediska materiálu a konstrukčních systémů a není možné je při posuzování dávat do „jednoho pytle“.

Přesto je nutné vyhodnotit zřícení Trojské lávky velmi pečlivě a zodpovědně, aby všichni účastníci výstavby mostů si vzali poučení z této nešťastné události a vyvarovali se opakování chyb, které vyšetřování přinese. A určitě zvýšená pečlivost při pravidelných mostních prohlídkách nebude na škodu. Vždyť mosty se staví na sto i více let a je na všech účastnících výstavby mostů, aby toto pravidlo bylo v praxi naplňováno.

Sledujete-li v televizi seriál „Letecké katastrofy“, je obdivuhodné s jakou pečlivostí a zodpovědností přistupují letečtí odborníci ke zkoumání všech příčin závad a jak následně reagují předpisy a opatřeními proto, aby se podobná závada neopakovala. Věřím, že objasňování nehody na této stavbě bude provedeno stejně zodpovědně. Přál bych si, aby už brzy v tomto malebném místě spojila oba břehy Vltavy nová lávka, která bezpečně a dlouhodobě poslouží pěším a cyklistům, mířícím do Stromovky, zoologické zahrady, či za příjemným posezením ve vinici Svatá Klára.


nahoru

Ing. Vladimír Brejcha, FEng, předseda stavební sekce IAČR
 
 

Skončil IX. ročník Grand Restaurant Festivalu

89 restaurací z 34 měst, ze všech 14 krajů, které byly vybrány z celostátní nezávislé ankety Maurerův výběr Grand Restaurant, připravilo od poloviny ledna do konce února 2018 speciální degustační menu za zvýhodněnou cenu. Kuchaři z celé republiky se nechali inspirovat tématem letošního ročníku „Superfood za super ceny“. Počet festivalových degustací letos přesáhl 35 000. Tím se stal GRF nejúspěšnějším ročníkem. Nejnavštěvovanější byla Francouzská restaurace Art Nouveau, Obecní dům (3 667). Na druhém místě je restaurace Midtown Grill, Prague Marriott Hotel (1 450), na místě třetím Spices Restaurant and Bar, Mandarin Oriental (1 370). Mezi nejnavštěvovanější mimopražské restaurace patří Prominent, Holiday Inn Brno (911), Chateau Mcely, Piano Nobile (841), Valoria, Brno (672).


nahoru

za Promat-tým L. Zajíc
 
 

Skořicový věnec

Pokud nepatříte mezi příznivce velikonočních mazanců, můžete vyzkoušet následující recept. Symboliku Velikonoc v něm určitě najdete, protože se jedná o skořicový věnec. Z následujících surovin si klasickým způsobem připravte kynuté těsto: 250 ml vlažného mléka, 2 lžíce cukru a 1 kostka kvasnic (kvásek), 600 g hladké mouky, 1 lžička soli, 2 žloutky a 100 g rozpuštěného másla. Těsto nechte asi hodinu kynout, zdvojnásobí svůj objem. Během kynutí těsta si připravte mazlavou pastu ze 125 g změklého másla, 2 lžic skořice a 10 lžic cukru krystal. Těsto rozdělte na 2 poloviny (je na 2 věnce). Z každého vyválejte placku o rozměrech asi 30 x 40 cm, potřete ji polovinou náplně a posypte jemně nasekanými ořechy.

Potřenou placku srolujte po delší straně. Vzniklý válec rozřízněte podélně na 2 poloviny tak, aby na jednom konci zůstal okraj nerozříznutý a otočte je rozříznutou stranou nahoru. Z rozříznutého těsta smotejte cop a ten jen zatočte do věnce.

Na plechu nechte ještě 10 minut kynout. Pečte asi 30 minut na 180 °C a nechte vychladnout na plechu.

Tento recept pochází z konce 19. století. Přeji všem krásné teplé jaro a radostné Velikonoce.


nahoru

za Promat-tým M. Skotnicka
 
 

Káva Passalacqua

Pod tímto zajímavým názvem – Passalacqua – se ukrývá kultovní a žádaná neapolská káva. Malá rodinná firma byla založena v roce 1948, kdy se drobný krámek v Neapoli se strojem na pražení malých dávek kávy postupně rozrůstal. V dnešní době firmu vede již třetí generace zakladetelů, továrnu nalezneme v neapolském Casavatore . Dnes má továrna Passalacqua 5000 m2, je plně automatizovaná a dokáže vyprodukovat až 3460 kg upražené a zabalené kávy za hodinu V posledních letech se káva Passalacqua stala jednou z nejkvalitnějších káv na italském trhu a pro svou znamenitou chuť je vyhledávána po celém světě. Přestože u nás tato značka není veřejnosti příliš známá, jedná se vskutku o poklad mezi kávami.

Passalacqua Cremadorl - směs Cremador má nádherně jemnou květinovou vůni s elegantní plnou chutí. Je sladká s minimem kyselostí. Touto směsí si značka Passalacqua získala celosvětovou proslulost. K dosažení dokonalé chuti kávy je vybírána ta nejlepší vysokohorská Arabika , zde tvoří 70 % obsahu a  je doplněná velmi kvalitní Robustou 30 %.

Passalacqua Harem Espresso Bar - směs má ve svém obsahu podíl kávy Jamaica Blue Mountain, což je jedna z nejexkluziv¬nějších a nejdražších káv na světě. Káva má nádherně jemnou květinovou vůni s elegantní plnou chutí. Je sladká s minimem kyselostí a doporučuje se pít bez cukru. K dosažení tohoto absolutního vrcholu chuti kávy je vybírána ta nejlepší vysokohorská Arabika, která tvoří 100% obsahu.

Passalacqua Ibis Redibis - je základní kávou značky Passalacqua. Jedná se o poměrně silnou, jemně drsnou kávu. Je ideální směsí pro macchiatto, latte nebo cappuccino. Díky 40% obsahu kávy Robusta má výsledná káva vynikající pěnu a skvěle se hodí v kombinaci s mlékem.

Passalacqua Amabile - skvělá káva Amabile je složena 72 % kávy Arabica a 28 % kávy Robusta, která směsi dodává příjemnou a hustou pěnu. Káva se vyznačuje jedinečnou nasládlou chutí čokoládových bobů a jemnou dochutí makadamských oříšků.

Osobní doporučení – jednoznačně Harem Espresso Bar pro svoji výjimečnou chuť a vůni. Pro toho, kdo nemusí cítit v kávě kyselost, bude tato káva překvapením. Opravdu stojí za vyzkoušení.

Zdroj: www.mojekafe.cz


nahoru

za Promat-tým L. Fleischer
 
 

Zimní příprava 2018 Flying Dutchman CZE 11

V průběhu zimní části sezóny 2017/2018 se posádka Flying dutchman CZE 11 Petr Storch Tomáš Palkovský zaměřila na fyzickou přípravu a úpravy na samotné lodi. Po uplynulé sezóně bylo co ladit.

V závěru loňského roku jsme se účastnili několika náročných regat a loď potřebovala mnoho oprav. Přišly na řadu úpravy spojené se zrychlením lodí a zlepšením jízdních vlastností. Upravovalo se uchycení ráhna, měnily se provazy za pevnější a lehčí, vše pro zlepšení výkonu. Stejně tak jako každoročně, došlo i tentokrát díky přispění sponzorů na obměnu plachet. Loď ještě dostane nový povrch trupu a pak už jen vše vybrousit a vyleštit pro co získání co nejlepšího hydrodynamického proudění.

Díky přispění společnosti Promat vstupujeme do závodů v roce 2018 s velkými ambicemi a to i díky půstu v sezóně 2017, kde posádka lodi CZE11 trpěla četnými karamboly. I přes to však obsadila 16-17 místo v absolutním pořadí Českého svazu jachtingu. Sezóna 2018 začíná pěkně zostra a hned do první poloviny jsou situovány tři velké závody. Vše začíná již za několik dní první regatou Eurocupu v Hannoveru na vodní ploše Steinhude. Následně se o měsíc později koná tradiční velká regata na Vídeňských jezerech. I z tohoto důvodu je plánována první příprava na vodě již na apríla. A pak v rychlém tempu tréning střídaný závody. Ani si neodechneme a je tu další závod Eurocupu na Mnichovském Amersee – rovněž prestižní závod s hojnou účastí a konečně i první český pohárový závod na Nechranické přehradě. Po skončení prvního bloku závodů je 14 dní přestávky a vše pokračuje.

Ale to už jsme v červnu a do té doby doufáme v co nejlepší umístění. Vždyť i letos nám přispěla firma Promat na naši závodní účast. Držte nám palce, ať jedeme jako by nám za patami hořelo.


nahoru

pro Promat-tým T. Palkovský
 
 

Restaurant James Dean

Pravé retro do posledního detailu a ještě kulinářský zážitek v jednom. Máte rádi film Pomáda? A líbí se vám staré americké filmy se záběry ze stylových kaváren a restaurací? Tak pro vás máme tip, kde se do posledního detailu podařilo stylově a vkusně tuhle dobu vrátit zpět. Navíc s výbornou kuchyní. Za zmínku v neposlední řadě stojí i zaměstnanci, kteří přesto, že pracují v neuvěřitelně lukrativní lokalitě plné cizinců, pracují v této restauraci zpravidla roky a jsou milí, vstřícní a poctiví a tím oporou celého konceptu.

Přestože naše požadavky byly nad rámec normálního běhu restaurace, dostalo se nám velmi vstřícného přístupu, splněna byla všechna zvláštní přání k naší plné spokojenosti. Jídlo jsme objednali předem formou rautového stolu, protože nás bylo skoro 30 a všichni chtěli ochutnat všechno. Vše klapalo báječně, jídlo vynikající, žebírka i křidýlka bezkonkurenční, burgry výborné.

A finále? Druhý den po naší návštěvě nám zavolali, že jsme zkonzumovali jen 10 ks výborného jablečného koláče, takže nám ještě z původně objednaných třiceti kusů 20 kusů pošlou do firmy. Neuvěřitelné v dnešní době? No vždyť právě všechno, i dobré mravy, jsou dnes již „retro“. Doporučujeme www.jamesdean.cz.


nahoru

Za Promat-tým D. Schusterová
 
 

SAP již zavítal i do českého Promatu

Pro většinu našich čtenářů není tajemstvím, že Promat s.r.o. patří do velké rodiny Etex group, působící zejména na stavebním trhu. A jelikož se matka rozhodla mít ke svému dítěti blíže i po stránce datové, počalo se již v loňském roce v českém Promatu s implementací systému SAP, coby standardním ERP řešením. V současné době fi nišujeme s nastavováním systému a s počátkem příštího měsíce, tj. měsíce dubna, by se mělo začít již s ostrým provozem SAPu v našem-vašem českém Promatu. Snaha celého našeho (nejen implementačního) týmu je, aby přechod na nový systém proběhl bez negativních dopadů a naopak přinesl postupně i ovoce pro naše odběratele, nejen pro naše interní – fi remní – potřeby.


nahoru

Za Promat-tým J. Ohanka
 
 

Novinky

Rekonstrukce - Bytové domy

PROMAGLAS® F1 a Promat®-SYSTEMGLAS® F1

http://web.promatpraha.cz/pozarni-bezpecnost-staveb/technicke-informace/technicke-info-2018


nahoru

za Promat-tým J. Ohanka
 
 

Z Promatího kalendáře

17. – 19. 4. 2018 se v Hotelu Grand, Jasná, Nízké Tatry uskuteční Mezinárodní vědecká konference: Žiaromateriály, pece a tepelné izolácie pořádaná Fakultou materiálů, metalurgie a recyklace, Technické univerzity Košice a společností Lumakon, zaměřená na prezentaci nejnovějších poznatků z oboru aplikace žárovzdorných materiálů především v hutnictví železných a neželezných kovů. Pokud plánujete se zúčastnit, pak jenom připomínáme, že uzávěrka přihlášek proběhla 15. 3. Více informací je k dispozici na stránkách: www.konferencie.net.

25. - 27. 4. 2018 v Teplicích se konají Nové TRENDY v oblasti PO, BOZP a OŽP pořádané vzdělávacím střediskem Ivana Kubičková – T.E.P. - http://www.tep-kubickova.cz/

14. - 15. 5. 2018 pořádá Profesní Komora Požární Ochrany konferenci - http://www.komora-po.cz/media/konference-pkpo-2018. Po skončení konference 15. května se bude konat valné shromáždění PKPO.

19. 4. 2018 hotel HESPERIA v Olomouci (volná místa k dispozici) a 17. 5. 20187. 6. 2018 hotel ALWYN v Praze 8 (termíny jsou již téměř obsazeny) se budou konat speciální školení s názvem „Kontrolní technik požárně bezpečnostních zařízení (PBZ) konstrukcí Promat“ podle vyhlášky Ministerstva vnitra č. 246/2001 Sb. ve znění pozdějších předpisů (vyhl. 221/2014 Sb.). V případě Vašeho zájmu nás můžete kontaktovat na e-mail: skoleni.pbz@promatpraha.cz. Více informací na www.kontrolnitechnik.cz.

31. 5. 2018 bude společnost AXIS ve spolupráci s PKPO pořádat seminář s názvem „Ochrana stavebních konstrukcí před požárem“. Tato akce se uskuteční v Praze 7, Argentinská 38. Více informací a možnost přihlášení na www.studioaxis.cz.


nahoru

Za Promat-tým P. Kejklíček, M. Přibyl a V. Stanke
 
Promat s.r.o.
V. P. Čkalova 22/784
160 00 Praha 6 - Bubeneč
tel.: +420 233 334 806
fax: +420 233 333 576
skype: promat.praha
GSM: 605 PROMAT
605 PROMAT
605 PROMAT
promat@promatpraha.cz
www.promatpraha.cz